Széchenyi 2020 támogatás
Main menu
Estrich beton készítés

Mikor érdemes Estrich betont használni?

Az Estrich beton az egyik legnépszerűbb betonozási forma, és ez egyáltalán nem véletlen. Legyen szó családi házak építéséről vagy éppen üzlethelyiségek felújításáról, fontos a gyors és precíz munka, az Estrich beton pedig éppen ebben segíti a munkát. Lássuk, milyen előnyei vannak ennek a betonozási formának, és mikor miért érdemes használni?

Mi is az az Estrich beton?

Az Estrich beton egy speciális aljzatbetonréteg, amely egy olyan speciális keverékből áll, ami segíti száradást és az egyenletes eloszlatást. Az Estrich beton vastagsága lehet tíz, de akár két centiméter is, és eloszlatása földnedves formában, gépi technológiával történik. Mivel az Estrich betonos kivitelezés rendkívül gyors és költséghatékony, ezért a legkülönbözőbb területeken kedvelt megoldás.

Hagyományos vs. Estrich beton

Bár az Estrich beton a hagyományos aljzatbetonnal szemben különleges adalékanyagokat is tartalmaz, hatékony alkalmazása miatt mégis jobb ár-ért arányú megoldást jelenthet. Az Estrich beton esetében nincs szükség utókezelésre, és már egy hét után burkolható. Ez a betonozási fajta ráadásul olyan egységesen sima felületet biztosít, amelyhez nem szükséges aljzatkiegyenlítést csinálni a meleg burkolatok lefektetése előtt.

Tulajdonságok, alkalmazási területek

Amikor a kivitelezést minél előbb be kell fejezni, mindenképpen érdemes Estrich betont használni, éppen ezért kereskedelmi egységek esetében vagy éppen családi építkezések kivitelezésekor súlyos összegektől kímélheti meg magát a beruházó, ha ezt a technológiát választja. Az Estrich beton mindemellett kifejezetten jó választás, ha csak egy-egy helyiség betonozására van szükség, esetleg a különböző gépészeti berendezések megóvására is oda kell figyelni.